Volkoren sesam broodjes

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 300 g volkoren meel
  • 7 g gist
  • Mespuntje zout
  • 2 tl kristalsuiker
  • 200 ml amandelmelk
  • Scheutje olijfolie
  • 20 ml amandelmelk
  • Sesamzaadjes

Doe de volkoren meel in een grote kom. Doe de gist aan een kant van de kom en de zout aan de andere kant. Dit voorkomt dat het deeg niet gaat rijzen. Doe als laatst de kristalsuiker erbij en meng alles door elkaar. Maak in het midden een gat en giet hier een gedeelte van de amandelmelk bij. Kneed het deeg en giet ondertussen de rest van de melk beetje bij beetje erbij. Wanneer het deeg bijna gevormd is giet je de olijfolie erbij. Dek het deeg af en laat dit voor een uur op een warme plek rijzen.

Verdeel het deeg in 3 ballen en druk het plat totdat het ovaal is. Dek het deeg weer af en laat het voor 20 minuten rijzen. Smeer de melk eroverheen en dip het in de sesamzaadjes. Snij met een mes over de bovenkant van het deeg.

Bak de broodjes binnen 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.