✔️Lactosevrij
Ingrediënten
Kip
- 500 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Chili vlokken - hoeveelheid naar wens
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 2 etl vegan yoghurt
Saus
- 180 g courgette
- 200 g rode paprika
- 180 g groene paprika
- 210 g tomaten
- 1 sjalot
- 1 l kokend water
- 140 g tomatenpuree
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 2 tl vegan rode pesto
- 250 g vegan room
- 400 g pasta - Bertolli Mezze Maniche
- 0,5 l kokend water
Garnering
- Vegan geraspte kaas
Snij de kipfilet in kleine stukjes en marineer met de kruiden en yoghurt. Doe de kipfilet in een pan met olijfolie en bak het gaar. Haal de kip uit de pan en zet dit even aan de kant.
Snij de groentes in grove stukken en doe dit in de pan. Giet het kokend water erbij en dek de pan af totdat de groentes zacht zijn. Gebruik een staafmixer om de groentes te mixen tot een saus. Doe de tomatenpuree, kruiden, rode pesto en room erbij. Meng het goed en laat dit voor 5 minuten op laag vuur koken. Doe de pasta bij de saus en giet het kokend water erbij totdat de pasta volledig bedekt is. Dek de pan af totdat de pasta bijna gaar is. Doe als laatst de kip erbij en dek de pan af totdat de pasta helemaal gaar is.
Giet de pasta met saus over in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Reactie plaatsen
Reacties