Gebakken vis bowl

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 1 etl gefermenteerde citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl komijn
  • 30 ml olijfolie
  • Koriander - hoeveelheid naar wens
  • Sambal - hoeveelheid naar wens
  • 20 ml citroensap
  • 500 g zalm
  • 500 g kibbeling

 

  • 500 g zoete aardappelfriet
  • 1 tl zout
  • Scheutje zonnebloemolie

 

  • 200 g bruine rijst
  • Scheutje olijfolie - kan vervangen worden met een eetlepel roomboter
  • 500 ml kokend water
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper

Meng in een kom de kruiden met de koriander, sambal, citroen en olijfolie. Marineer de vis in het mengsel en plaats ze op een met bakpapier bekleed bakplaat. Bak de vis binnen 20 tot 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 230 graden.

Meng ondertussen de zoete aardappelfriet met de zonnebloemolie en zout. Bak de friet binnen 20 minuten gaar in de air fryer.

Giet de olijfolie in een pan en roer de rijst voor een paar seconde er doorheen. Giet het water en de kruiden erbij en dek de pan af totdat de rijst gaar is. 

Serveer de bowl met truffel mayonaise.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.