✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 250 g pompoen
- 0,5 tl zout
- Mespuntje zwarte peper
- 500 ml kokend water
- 250 g kipfilet
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- Sweet chili vlokken - hoeveelheid naar wens
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl kurkuma
- Scheutje olijfolie
- 1 ei
- 3 etl meel
- 100 g cornflakes
- Scheutjes zonnebloemolie
- 200 g rijst - Tilda Jasmine rice
- 500 ml kokend water
- 1 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
- Komkommer
Sriracha mayonaise
Snij de pompoen in stukjes en doe ze in een pan. Giet het kokend water en de kruiden erbij. Dek de pan af en laat de pompoen voor 20 minuten op laag vuur koken.
Snij de kipfilet in reepjes en marineer met de kruiden en olijfolie. Breek in één kom het ei, giet in één kom de meel en breek in nog een kom de cornflakes in stukjes. Dip de kip eerst in het ei, daarna in de meel en dat in de cornflakes. Leg de kip in de air fryer en dep de zonnebloemolie licht over de kip.
Bak de kip binnen 20 tot 25 minuten gaar in de air fryer op 190 graden. Draai de kip na 10 tot 12 minuten wel om zodat beide kanten gaar worden.
Kook de rijst in een pan met water en de kruiden.
Verdeel de rijst over een bord en daarop de kip, pompoen en komkommer. Giet de sriracha mayonaise eroverheen.

Reactie plaatsen
Reacties