✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl gemberpoeder
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Citroen - hoeveelheid naar wens
- 180 g courgette
- 180 g rode paprika
- 1 shalot
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 800 ml kokend water
- 120 g tomatenpuree
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 75 ml amandelmelk
- 5 tl rode pesto
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- 400 g rijst
- 300 ml kokend water
Marineer de kip met de kruiden, olijfolie, citroen, sambal en koriander. Dek de kip af en laat dit voor 2 uren - of een hele nacht - intrekken.
Bak de kip gaar in een pan met olijfolie en leg de kip daarna op een bord. Snij de parika en courgette in grote stukken. Snij de shalot en knoflook in kleine stukjes. Doe alles in dezelfde pan en dek het voor 10 minuten af. Giet eerst 500 ml kokend water erbij en mix tot een gladde saus. Giet de laatste 300 ml water erbij samen met de tomatenpuree, kruiden, rode pesto en amandelmelk. Zet het vuur laag en dek de pan voor 10 minuten af. Pluk de kip en doe dit bij de saus. Laat het vuur laag en dek de pan voor 20 minuten af. Proef de saus en doe er eventueel nog wat kruiden bij. Doe de koriander, kokend water en rijst erbij. Zet het vuur hoger en dek de pan af totdat de rijst gaar is.
Garneer de rijst bij het serveren met sweet chili vlokken.

Reactie plaatsen
Reacties