✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 250 g kipfilet
- 0,5 tl gemberpoeder
- 0,5 tl zwarte peper
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 0,5 etl sweet chili saus
- 0,5 etl Ketjap Manis
- 200 g courgette
- 1 rode punt paprika
- 300 g broccoli
- 120 ml lauwwarm water
- 30 ml Ketjap Manis
- 30 ml sweet chili saus
- 0,5 etl meel
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl gemberpoeder
- 0,5 knoflookpoeder
- 0,5 tl zwarte peper
- Mespuntje kurkuma
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 300 g bruine rijst
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 500 ml kokend water
- Koriander - hoeveelheid naar wens
Snij de kipfilet in stukjes en marineer met de kruiden, sweet chili saus en Ketjap Manis. Bak de kip gaar in een pan met olijfolie. Haal de kip eruit en zet dit even aan de kant.
Snij de courgette, broccoli en paprika in stukjes. Doe dit in de pan en zet het vuur hoog. Dek de pan voor 3 minuten af. Meng het water in een glas met de Ketjap Manis, sweet chili saus en meel. Giet dit samen met de kruiden en sambal bij de groente en roer alles goed door elkaar. Dek de pan voor 20 tot 25 minuten af. Roer af en toe wel door de pan. Proef de saus en groente en doe er eventueel nog kruiden bij.
Kook ondertussen de rijst in een pan met water en kruiden.
Meng eerst de kip door de groente en doe daarna de rijst erbij. Doe als laatst de koriander erbij. Zet het vuur laag en dek de pan nog voor 10 minuten af.
Tip: serveer de wok met gebakken uitjes als topping.

Reactie plaatsen
Reacties