✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- Klein scheutje olijfolie
- 1 sjalot
- 500 g gehakt
- 1 tl zout
- 2 tl burrito kruiden
- 0,5 tl zwarte peper
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl paprikapoeder
- Mespuntje gemberpoeder
- Mespuntje komijn
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 200 g rode paprika
- 50 ml tomatensaus
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- 5 (volkoren) wraps
- 2 avocado's
- Sriracha mayonaise
- Truffel mayonaise
- 400 g zoete aardappel - 2 stuks
- Water
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Scheutje zonnebloemolie
- 1 etl meel of paneermeel
Schil en snij de zoete aardappel in reepjes en doe het in een grote kom. Giet het water erbij totdat de zoete aardappel volledig onder water is. Zet dit even aan de kant.
Giet de olijfolie in de pan en doe de gesneden sjalot erbij. Dek de pan voor 5 minuten af en doe dan het gehakt erbij. Dek de pan voor 5 minuten af en doe dan de kruiden, sambal, gesneden rode paprika en tomatensaus erbij. Laat dit voor 20 minuten bakken. Het gehakt zal nu gaar zijn. Proef het gehakt en doe er eventueel nog kruiden bij. Als laatst strooi je de koriander over het gehakt en laat je dit nog 5 minuten op laag vuur bakken.
Prak de avocado's in een kom. Voor het vullen van de wraps begin je met een laagje van het gehakt en daarop verdeel je een laagje avocado. Rol de wraps strak en plaats ze in de air fryer of oven. Bak de wraps voor 3 tot 5 minuten.
Marineer de zoete aardappel met de kruiden, zonnebloemolie en meel. Plaats de zoete aardappel over op een bakplaat en bak het binnen 20 tot 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Serveer de burrito's met de zoete aardappel friet, sriracha mayonaise en truffel mayonaise.
Reactie plaatsen
Reacties