Mini citroen cake
✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 50 g roomboter - kamer temperatuur
- 150 g havermout
- 1 etl kristalsuiker
- 1 ei
- 8 g vanillesuiker
- 2 etl kristalsuiker
- 75 ml amandelmelk
- 75 ml zonnebloemolie
- Scheutje oranjebloesemwater
- 50 ml geperste citroen
- Mespuntje citroenrasp
- 200 g meel
- 16 g bakpoeder
- Mespuntje zout
- Amandel schaafsel - hoeveelheid naar wens
Meng de roomboter met de havermout en kristalsuiker. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de bakvorm en verdeel het mengsel eroverheen.
Breek een ei in een grote kom en doe de vanillesuiker, kristalsuiker, amandelmelk, zonnebloemolie, oranjebloesemwater, citroensap en citroenrasp erbij. Mix voor 30 seconden. Zeef de meel en bakpoeder erboven en doe de zout erbij. Mix voor 20 seconden en ga daarna over naar een spatel. Giet het mengsel over in de bakvorm en verdeel de amandel schaafsel erboven. Bak de cake binnen 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
De eerste 10 minuten heb ik alleen de bodem van de oven verwarmd. De laatste 15 minuten heb ik de hele oven verwarmd. Hou de cake tussendoor wel in de gaten want elke oven werkt anders.
Vanille latte
✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- Scheutje vanillesiroop
- 1 espresso shot
- 300 ml amandelmelk
- Kaneel
Voor het bereiden van de latte heb ik een koffieapparaat van Phillips gebruikt.
Je kan ook zelf een espressoshot voorbereiden en de melk apart opschuimen. Giet de vanillesiroop in het glas en vervolg met de espresso en opgeklopte melk.

Reactie plaatsen
Reacties